En kvinnodag är som födelsedag

I morgon är det internationella kvinnodagen och jag får en skön känsla i magen när jag tänker på det. Nästan som att det är min födelsedag fast istället är det strået vassare. Mina rättigheter ska nämligen synas, men också mina skyldigheter.

Jag ska i morgon tänka på kvinnor som berövats sina rättigheter. Våldtagna kvinnor, könsstypade kvinnor, kvinnor utan rösträtt, kvinnor som föder sin pappas barn, kvinnor som inte får gå i skolan, kvinnor som inte får kärlek och kvinnor som känner sig ensamma.

I morgon är dagen för både små och stora problem.

One thought on “En kvinnodag är som födelsedag

  1. Morgondagen är min kollegas födelsedag! När jag fick reda på det så kändes det så självklart för hon är en riktigt cool kvinna!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *